opinions, analysis and interviews

VOX BAROQUE

tek “torre pia” në vlorë (tek petrolifera), në një mbrëmje nën yjet kushtuar muzikës klasike, u zhvillua edicioni i dytë “vox baroque”.

nën pjesëmarrjen e të ftuarve nga tirana, vlora e qytete të tjera, mes tyre konsulli i përgjithshëm i italisë, stefano bergesio, deputetëve bare, toçi dhe tahiri, miqve të muzikës dhe artit, do të flisja dy fjalë përshëndetëse në emër të kryeministrit edi rama ku ndër të tjera do të thosha:

“…kur aty nga fillimi i shekullit të 17, claudio monteverdi, do të kompozonte partiturat e para të muzikës baroke, këtu në shqipëri, interpretohej muzika tallava turke e që do të vazhdonte edhe kur në gjermaninë e largët, baroku do të arrinte kulmin e tij me johann sebastian von bach apo george friedrich händell. 

vlora sot, ka fatin t'a përjetoj këtë periudhe të papërsëritshme muzikore këtu, pranë valëve të detit, falë organizatorit të kësaj mbrëmjeje, jusuf beshiri, për të cilin mendoj se, nuk do ti shkonte asnjë emër tjetër sado modern i sotëm, në krahasim me emrin jusuf, si një "pardon" i ardhur nga koha kur baroku kompozohej…”