poetry, essays and narrativas (copyright ©)

I vetëm pranë detit

  • mbasdite prane detit

 I vetëm pranë detit

 

Atë pasdite fundtetori po rrija i vetëm në breg të detit.
Sytë më ishin fiksuar diku thellë dhe më bëhej se diçka po kërkoja.

Ishte gati në të errësuar dhe...

e gjeta.

Vendosa të bëja një pikturë.

U ktheva në dhomën e hotelit dhe mora bojërat.

Pasi e përfundova, u ktheva sërish te linja e detit.

Hyra në ujë.
Çuditërisht, nuk m’u duk dhe aq ftohtë.

Dola nga uji.
Mora përsëri penelin dhe fillova një tjetër.

 

Radhimë,

e enjte, 20 tetor 2005

 

 

 

…that afternoon i was alone by the sea shore.
my eyes were focused somewhere deep and i felt as if i was looking for something…it was almost dark, and ….i found it….
i decided to draw a picture…i returned to the hotel room and gathered my paints… when i finished it i returned once again by the sea, and … i entered the water…
surprisingly it didn’t seem as cold…i got out of the water…i picked up the brush and started another…

fate velaj-radhima beach, 20 october 2005