poetry, essays and narrativas (copyright ©)

Helmuth Lohan

R.I.P. ambasadori i EU-së Helmuth Lohan

 

Më kujtohet kur, më 11 shkurt 2010, ai pranoi ftesën time dhe erdhi në universitetin “Ismail Qemali” në Vlorë të startonim së bashku iniciativën “EU – between me and you”. 

Më kujtohet shumë mirë buzëqeshja e tij. Jo tipike gjermane.

Qetësia e tij. Gjermane.

Arsyetimet e tij të ftohta. Gjermane. 

Përgjigjet e tij të thata. Gjermane.

Por, mbi të gjitha, më kujtohet ajo që më tha përkthyesja e tij: “Nuk të njoh edhe aq mirë mbasi, siç e the edhe vetë, jeton në Vjenë, por rrugës për Vlorë ambasadorin e mori në telefon kryeministri Berisha. E pyeti nëse do të vinte në takimin e orës 11.00 tek Tirana International dhe ai iu përgjigj se ishte në Vlorë, sepse Fate Velaj do të startojë iniciativën për Europën.”

 

Tiranë,

e diel, 27 janar 2019